torstai 2. lokakuuta 2014

Romanttinen vai urbaani?"Täällä on niin paljon katsottavaa, että pitää oikein pysähtyä ja seurata metri metriltä kaikkea kaunista!" Tämä on liiankin tuttu kommentti, kun meille tulee vieras ensi kertaa kylään. Se on varmaankin lausuttu kohteliaisuutena, mutta otan sen kritiikkinä; yksityiskohdat eivät korostu tässä tavarapaljoudessa. Nähtävää on yksinkertaisesti liikaa! Se on varmaan monelle muullekin (antiikki)keräilijälle tuttu ongelma. Kuinka aarteita voisi karsia, kun jokaisella esineellä on historia ja mielenkiintoinen tarina? Ja tilaa on kuitenkin rajoitetusti.Olohuoneemme – ja kotitoimistoni Salotto – on kooltaan alle 40 neliömetriä, josta yhden nelimetrisen seinän haukkaa suuri työpöytäni piirustus- ja maalaustiloineen sekä tietokonepöytineen.

"Piirustussalissa" on myös 8-hengen ruokapöytä ja 4-hengen sohva.


Valaistus on työpöydälläni hyvä, mutta ruokapöydässä on nautittu ainoastaan tunnelmallisesta kynttilänvalosta.

Halusin talven varalle paljon valoa ja esteettömän näkyvyyden läpi tilan. Niinpä laitoin Pentikin kattokynttelikön myyntiin (Facebookin kirppikselle) ja hain Stockmannin kahvilasta inspiraatiota vähän modernimpaan ja viihtyisään tilaan.


Ostin Clas Ohlsonilta North Light -valaisinosat (yht. 43,10€), vaihdoin sähköliikkeessä siihen seinäpistokkeen (10€) ja spreymaalasin koko komeuden kuparikultaisella (Multona 0563, AD Varaosa 15,50€) automaalilla, jolloin koko valaisin tuli maksamaan yhteensä 68,60€. (Automaalit maksavat yleensä noin 5 euroa, joten kannattaa ostaa spraymaali jostain muualta.) Verrattuna Design House Stockholmin alkuperäiseen valaisimeen (ovh 217€), säästin kumminkin 148,40 euroa ja lopputulos on mielestäni hillitympi ja kauniimpi kuin itse alkuperäinen!


"Ei mitään tällaista teollisuustyyliä meille!", "ei sovi yhtään meidän muihin valaisimiin", "lisävaloa en ole koskaan kaivannut" ja "romanttinen kynttilänvalo sopi meidän kotiin täydellisesti", kommentoi muu perhe tekemääni muutosta. Omat silmäni alkavat tottua kovaan yleisvaloon ja mielestäni tila avartui ja yksinkertaistui paljon.


Minusta Tord Boontjen Midsummer Light ja Vintagen viemää -kirjan ohjeilla tekemäni strutsinsulkalamppu sopivat tämän uuden valaisimen kanssa aika kivasti! Mitä mieltä olet?

2 kommenttia:

  1. Hei! Löysin blogisi taideblogien sivuston kautta ja suurella mielenkiinnolla luin koko blogin läpi! Monia itselle juuri nyt mielenkiintoisia aiheita, mm. oli mielenkiintoista seurata verkkokauppasi perustamisen vaiheita. Ehkäpä myös Taidemessuilta löydän sut. t: graafikko-opiskelija

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva, kun löysit Siskonpetiin! Olin jo lopettamassa koko blogin, kun kukaan ei koskaan kommentoi! Sinulla on ihana blogi, jota aloin heti seurata. :)

    Alkukevään terveisin,
    Julia

    VastaaPoista

Viestisi lämmittää mieltä!