sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Kangaskuosi perunapainolla

Viikonloppuna painettiin lasten kanssa perunoilla pahvia. Teetämme kuvioista vielä ihan oikeaa kangasta, joka sopii vaikka äitienpäiväliinaksi kesämökin ruokapöydälle. Kunhan pääsen ostamaan uuniperunoita tai lanttuja, voimme tehdä vielä sisarkuosit raitaisina ja ruudullisina. Pienellä perunalla ei kannata painaa suoria viivoja, joista on tarkoitus saada pitkiä.


Kohopainomenetelmistä helpoin ja halvin on leimasinpaino. Väri voi olla guassia, linoväriä tai kankaanpainantaväriä. Väri levitetään siveltimellä perunasta tai lantusta leikatulle kuviolle, joka ottaa väriä. Näin valmistetulla leimalla painetaan kuvioita vaikkapa kortteihin, kankaaseen tai lahjapaperiin.


Vaihtamalla väriä painamisen välillä saadaan vaihtelevia sävyjä. Kuvioiden päällekkäisellä painamisella saadaan myös mielenkiintoisia syvyysvaikutelmia. Me teimme eri kuviot erillisille pahveille ja yhdistimme kuviot kuvankäsittelyohjelmassa. Näin keltainen pysyi keltaisena ja kuviot saatiin asemoitua juuri oikein. Kuosin raportti tehtiin myös Photoshopissa, sillä sen täytyy jatkua saumattomasti.


Anemone-kangas
tulossa kevään aikana Siskonpeti-verkkokauppaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestisi lämmittää mieltä!