keskiviikko 22. elokuuta 2012

Ideoita lastenhuoneeseen

Saitko Sinä tämänvuotisilta asuntomessuilta hyviä ideoita lastenhuoneen sisustamiseen? Minä olin pettynyt. Odotin villejä, uusia näkökulmia, mutta kovin varovaista ja yllätyksetöntä oli.

Muutaman valokuvan nappasin kohteista, joissa oli jotain uutta nähtävää. Hayn vuodevaatteet olivat muuttaneet vanhempien makuuhuoneesta lastenhuoneeseen, veistoksia oli uskallettu laittaa pienen lapsen tutkittavaksi lattialle, design-printtejä ja nykytaidetta oli tuotu seinille, ja leikkimökki oli koottu sisätiloihin. Niin, leikkimökkiä olikin tarkasteltu uudesta suunnasta: Leikkiasuntomessut esitteli perinteisen kotileikin sijaan mm. eläinlääkäriaseman, design-leikkimökin, tiedemökin ja unelmakeittiön.

Tästä huoneesta en saa selvää, minkä ikäiselle se on tarkoitettu: 2-, 7- vai 15-vuotiaalle? Laidaton sänky, taaperolle tarkoitettu keinuhevonen, korkea kirjoituspöytä ja arvokas veistos. Hmmm...

Hayn pussilakanat ja sisäleikkimökki

Pojan huoneeseen valitaan usein musiikkiteema. Tapeteissa onkin mistä valita. Verhojen ripustustapa oli tuore, mutta toteutus ontui.

Vanhat, tutut lastenhuoneteemat olivat jälleen edustettuina: kartat, musiikki ja avaruus. Seinämaalaukset tuntuivat olevan kovin ajankohtaisia (onneksi, sillä ne tulevat myös Siskonpedin valikoimaan!), mutta niiden avulla ei luotu fantasiatiloja, vaan ainoastaan kuvitettiin seinää taulun tai seinätarran tapaan.

Suosittelen sisustussuunnittelijoille retkeä Lastenkulttuurikeskus Rullaan! Yksi Rullan tiloista on lavastettu meriakvaarioksi ja siellä viihtyvät niin vauvat kuin vanhemmatkin. Veden välkehtiminen on saatu aikaan kohdevaloilla, diskopalloilla ja seinämaalauksilla, katosta roikkuu kuminauhojen ja vieterien varassa kankaasta askarreltuja mustekaloja ja meduusoja. Akvaariokasvit on tehty karvalangasta, joka muistuttaa erehdyttävästi aitoja kasveja, ja lekottelupaikka roikkuu juuri sen verran irti lattiasta, että siihen on helppo ryömiä keinumaan ja torkkumaan. Ympäristö on kuin luotu seikkailuun, haaveiluun ja tunnelmallisiin satuhetkiin! Tilan on suunnitellut ja toteuttanut Paula Maunu yhdessä Teija Virolaisen ja Marianna Lehtisen kanssa. Akvaarion äänimaailman on luonut Pekko Käppi. Tutustukaa ja ottakaa mallia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestisi lämmittää mieltä!